Om Betty`s

 

”Om det är något jag tror på så är det att man ska våga satsa på det man brinner för. Jag är säker på att passion är det som kommer kunna ta en allra längst.” - Betty Holmlund, Chocolatier

Bettys historia som Chocolatier

Som 18-åring startade Betty Holmlund sitt första företag som UF-Företag under gymnasiet 2019. Intresset för bakning hade varit stort hela barndomen och Betty bakade under alla tillfällen hon fick, såväl till högtider som födelsedagar. Choklad var då ett ett helt nytt område och en ren chansning för att testa något nytt. Dag för dag växte sig kunskapen till ett nytt intresse och blev sedan till en passion.

Efter många slitsamma timmar av frustration, nyskapande och glädjerus vecka efter vecka så fick Betty tillslut ta emot priset för Årets Hantverkare 2020 under UF-Mässan "Entreprenörskap på riktigt" i Göteborg. Därefter tävlade Betty i Svenska Mästerskapet i Ung Företagsamhet och blev sedan uttagen till Emax för Sveriges främsta unga entreprenörer samma sommar. Det blev som ett bevis på att allt arbete lönar sig om man verkligen vågar satsa och ge allt man har.

Visioner bakom företaget

2022 bestämde sig Betty för att starta upp sitt första företag på riktigt då längtan efter att få skapa och utveckla ett helt eget sortiment av praliner var för stor. Under dessa år har Betty hunnit samla på sig både erfarenheter, massvis av inspiration och nya kunskaper. Betty har bland annat varit juryn för Årets Hantverkare 2021 och gått en pralinkurs på Nora Chokladskola för att få ett certifikat.

Idag sköter Betty såväl chokladtillverkning samt alla andra delar av företaget på egen hand. Om svar skulle dröja eller om vissa praliner ibland är slut i lager ett längre tag så beror det också på det. Alla chokladpraliner handmålas samt gjuts från grunden ute i Gårda Göteborg. Eftersom allt är ett hantverk så gör det också att avvikelser kan förekomma i både smak och målning.

I en värld där massproduktioner förstör för miljön är visonen bakom Betty`s Chocolat att kunna visa en process av ett genuint hantverk i en småskalig process. Målet är att kunna förändra chokladbranschen med både bästa smak och process på marknaden, genom att försöka skala upp företaget på ett bättre sätt.

Vi försöker ta tillvara på metoder för ett gammeldags hantverk samtidigt som vi moderniserar en gammeldags bransch. Och vi hoppas att just du vill hänga med på vår resa framåt!

Om chokladpralinerna

Oavsett om du är en ny kund eller en köpare sedan tidigare så ska kommer du på hemsidan ändå kunna utforska nytt. Varje månad förnyas utbudet av praliner anpassat efter säsong, högtid eller speciella dagar. Det gäller såväl smak som design på pralinerna. Alla smaker finns också endast i en bergänsad upplaga så vill du testa en specifik smak så gäller det att vara ute i god tid.

Chokladpralinerna må vara små, men varje enskild pralin tillverkas med en stor dos passion och kärlek. Chokladpralinerna tillverkas småskaligt utan konserveringsmedel och utan några onödiga tillsatser. Eftersom chokladpralinerna är en färskvara bör de ätas inom två veckor från inköp för allra godast smak. Se mer förvaringsinformation under respektive produkt i webshopen.

Tidigare meriter

1 av 3

Några av våra favoriter